Foert, ik zet me snel even op de parking van de Hubo

In je hoofd gaat het van “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast. Opzij, opzij, opzij, want wij zijn haast te laat, wij hebben maar een paar minuten tijd.

Je zegt: “Foert, ik zet me wel snel even op de parking van de Hubo”.

Jammer, want….

Parkeren op de parking van de Hubo belemmert het circulerend verkeer meer

In tegenstelling tot wat je zou denken belemmert het parkeren op best replica watch rolex datejust 31mm stainless steel and yellow gold 278383rbr black mop diamond jubilee de parking van de Hubo het doorgaand verkeer nog meer.

Ondanks de vele inspanningen van de Ouderraad Eikenlaar én het lerarenkorps merken we dat sommige (groot)ouders hardleers zijn en zich toch nog blijven parkeren op de parking van de Hubo.

Dit zorgt voor onnodige vertragingen voor de (groot)ouders die zich wel correct parkeren.

We proberen het je even te schetsen aan de hand van hiernavolgend plan.

Je komt van de Eikenstraat en slaat links de parking op:

  • Tegenliggers moeten stoppen en kunnen niet doorrijden. Gevolg: vertraging en file!
  • Achterliggers moeten ook stoppen en kunnen ook niet doorrijden. Gevolg: vertraging en file!

Je steekt de straat over om je kind af te zetten:

  • Vertrekkende auto’s die willen wegrijden, moeten stoppen. Gevolg: vertraging en file!
  • Aankomende auto’s moeten stoppen. Gevolg: vertraging en file!

Je brengt je eigen kind in gevaar

Omdat je nu de straat moet oversteken waar er geen zebrapad is noch een andere markering, breng je eigenlijk je eigen kind ook mee in gevaar. Het volstaat dat er een aankomende of vertrekkende chauffeur even wat minder aandachtig is en je kind wordt aangereden. Zou jij het jezelf kunnen vergeven….?

Parking achter de school gebruiken, niets dan voordelen

Gelukkig parkeren de meeste (groot)ouders zich wel correct. Zij (en hun (klein)kind) genieten van vele voordelen.

1. Kiss and ride

Rij je de parking achteraan op, dan heb je aan je rechterkant meteen enkele “kiss and ride” parkeerplaatsen. Je kind stapt uit en kan meteen via het gras op het wandelpad naar school wandelen. Dit in alle veiligheid.

Een geoefend “kiss and rider” kan zo binnen de minuut opnieuw wegrijden en geen tijd verliezen.

2. Genoeg gewone parkeerplaatsen

Verder zijn er genoeg gewone parkeerplaatsen zodat je altijd wel plaats hebt. Zelfs als je helemaal achteraan zou moeten parkeren aan de skate-ramp, dan heb je hooguit een wandeling van één minuut te maken om tot aan school te geraken. Opnieuw in alle veiligheid.

3. Zwaar feestje gehad? Of je kleerkast op orde gezet?

Heb je een zwaar feestje gehad of heb je je kleerkast op orde gezet? Dan kan je ineens de flessen of de overbodige kledij meenemen en in de containers achteraan weg gooien. Uiteraard pas nadat je je kind veilig aan de school hebt afgezet 🙂

Geef het juiste voorbeeld aan je kind

De beste manier om iets aan te leren aan kinderen is om zelf het voorbeeld te geven van wat je wilt bereiken. Gelukkig hebben de meeste (groot)ouders dit wel begrepen en parkeren ze zich op een correcte manier.

Vanuit de Ouderraad Eikenlaar kunnen we deze chauffeurs enkel maar bedanken dat ze bijdragen aan de verkeersveiligheid rond de school. Blijf dit doen!