Wat kan je tijdens deze herfstvakantie doen met de kinderen?

Het is al weer herfstvakantie. Wat vliegt de tijd toch snel! Met dit zomers weer is het misschien gemakkelijk om de kinderen buiten te laten spelen. Niet is leuker dan dat.

Wil je toch liever iets anders, dan hebben wij drie voorstellen voor je klaar.

1. Harry Potters – A forbidden forest experience

Vanaf 5 november kan je in Kasteel Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw ’s avonds rolex submariner 116619 blue w 40mm mens white gold automatic watch in de ban geraken van de mysterieuze wereld van Harry, Hermelien en Ron.

Op het domein Groenenberg beleef je een heuse ervaring al wandelend op een bospad. Het lijkt wel alsof je midden in de film terecht bent gekomen, omringd door de magische schepsels en toverwonderen uit de beruchte films van Harry Potter en Fantastic Beasts.

Geraak je er het laatste weekend van de herfstvakantie niet? Niet getreurd. Je kan tot in februari proeven van dit spektakel.

Via deze link krijg je alle info te lezen over A forbidden forest experience.

2. The art of the Brick – de tentoonstelling

Met het succes van Lego Masters in gedachten, kan je in Brussel gaan kijken naar de tentoontstelling van de creaties van Nathan Sawaya. Deze Amerikaanse kunstenaar maakt beelden van Lego blokjes. Hij is de eerste kunstenaar ooit die op dit idee gekomen is.

In 2011 won hij de Unique Art Awards in de categorie Most Creative Unusual Art.

Deze weken toont hij dus zijn werk tentoon in hartje centrum van Brussel op de Grote Markt. Meer info of tickets bestellen kan op de website van The Art Of The Brick in Brussel.

3. Zoek het niet te ver – voor snelle beslissers

Ook in onze koekenstad kan je jouw sloebers laten experimenteren met kleuren. Een fantasierijke driedaagse workshop voor kinderen van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar. En dat allemaal voor slechts 75 EUR.

Dat kan je vinden in het MUHKA.

Je kind gaat met een gids door het museum en ontdekt zo de kunstwerken. Nadien gaan de kinderen zelf aan de slag en maken ze hun eigen kunstwerken.

Ontdek meer over de vakantie-ateliers van het MUHKA.

Heb je zelf een suggestie?

Heb je zelf een suggestie of wil je jouw activiteit delen? Stuur dan een chat bericht via de Facebook pagina van de Ouderraad Eikenlaar.

We wensen je alleszins een leuke vakantie!