Terugblik op de “Foute Foutere Foutste Fuif”

Eerste editie van de Foute Foutere Foutste Fuif

Met veel plezier kijken we terug op het fantastische evenement dat afgelopen weekend plaatsvond: de “Foute Foutere Foutste Fuif” georganiseerd door de ouderraad van Eikenlaar in Reet. Het was een dag vol plezier, muziek en gezelligheid voor jong en oud. Graag nemen we je mee doorheen de hoogtepunten van deze onvergetelijke dag.

Foute Fuif voor de kleuters

De Foute Fuif voor de kleuters begon om 13.00 uur met een speciale middag voor de jongsten van onze school. Samen met hun ouders beleefden zo’n 35 kleuters een geweldige tijd.

Hoewel dansen misschien niet meteen aan de orde was, genoten ze volop van het spelen met ballonnen en ballen. Elk van hen kreeg een drankje en chips aangeboden, wat zorgde voor extra vreugde en plezier. Het was een topmiddag waarin de kleuters zich kostelijk hebben geamuseerd.

Foutere Fuif voor de lagere school

Vervolgens was het om 15.00 uur de beurt aan de 120 leerlingen van de lagere school. Een enorme opkomst, want dit is zo maar even de helft van de leerlingen.

Zonder ouders en leerkrachten zetten zij letterlijk en figuurlijk de boel op stelten. Er werd gedanst, gespeeld, gepraat en gelachen. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen zich volledig lieten gaan. Na afloop moesten we de zaal wel helemaal opnieuw aankleden, aangezien alles was verdwenen.

Sommige leerlingen hadden hun drankjes en chips al opgesoupeerd, maar probeerden toch nog een extra drankje of chips te bemachtigen. De smoesjes en trucjes waren niet van de lucht 🙂

Climax! De Foutste Fuif voor de ouders en 18-plussers

Het hoogtepunt van de dag vond plaats om 21.00 uur, toen de ouders en andere 18-plussers de zaal betraden. Iedereen was op zijn foutst gekleed en had zijn best gedaan om in stijl te komen. Het was prachtig om te zien hoe iedereen al aan het dansen was op de foute muziek uit de jaren 80, 90 en 00.

De sfeer zat er meteen goed in, en zoals de legendarische Robert Waseige ooit zei: “De sfeer is goed“. We hadden een symbolische prijs voorzien voor de best verklede papa en mama, oftewel de King en Queen of the prom (galabal).

Bij de mannen ging de prijs naar een papa die verkleed was in een veel te warm gewassen legeruniform en fluo oranje slippers met lange sokken. De Queen was een echt foute madam die de hele avond in haar rol bleef als een hoogzwangere dronken vrouw met een sigaret in haar mond. Zelfs bij haar kroning kon het haar werkelijk niets schelen. Ze was “total loss”. Ze speelde het geweldig! Trouwens, diezelfde avond is ze nog bevallen van een dochtertje…

DJ Patrice, keizer van de foute muziek

Iedereen kon verzoeknummertjes vragen. DJ Patrice smeet het tussen zijn set!

Het feest ging door tot in de vroege uurtjes (om 03u00 hebben we de laatste feestvierders uit de zaal begeleid), waarbij DJ Patrice met zijn heerlijke ritmes de sfeer nog verder verhoogde. We ontvingen zelfs felicitaties van DJ Patrice zelf, wat een mooie waardering was voor ons werk. We willen dan ook iedereen bedanken die aanwezig was en heeft bijgedragen aan de geweldige sfeer.

Bijzondere dank naar…

Een speciale dank gaat uit naar de DJ’s Tom, Sam en Patrice, zonder wie deze fuif niet dezelfde energie en levendigheid zou hebben gehad. Ook willen we onze dank uitspreken aan de juffen en meesters (en “den directeur”) die hebben geholpen met de promotie van de fuif, hun dansmoves en de hulp bij de opruiming.

Conclusie van deze Fuif-dag

Het was een topdag! Het was de eerste keer dat we dit evenement organiseerden, maar zeker niet de laatste keer. We hebben veel geleerd en zullen deze ervaring meenemen naar de volgende editie.

De lat ligt hoog en we zullen er alles aan doen om dit succes te evenaren, zo niet te overtreffen.

Quizzzzzzz

Het volgende evenement op de agenda van de ouderraad is de Quiz. Blijf ons dus volgen om op de hoogte te blijven van alle details. We weten dat het vorige Quiz-evenement meer dan OK was en kunnen alvast verklappen dat de plaatsen voor deze editie beperkt zijn. Dus zorg ervoor dat je erbij bent en blijf op de hoogte!

Nogmaals willen we iedereen bedanken voor jullie aanwezigheid, jullie bijdrage en de geweldige sfeer tijdens de “Foute Foutere Foutste Fuif”. Samen hebben we er een onvergetelijke dag van gemaakt. We kijken uit naar de volgende evenementen en hopen jullie daar weer te zien!