Wat moet je weten over de speelplaats van de kleutertjes?

Sinds de uitbreiding van de kleuterschool, en de daarbij horende verhuis van de 2e en 3e kleuterklas naar de basisschool is er nood aan een factoryew deftige en veilige speelplaats. Dit besef leeft bij de school en de ouderraad. De ouderraad neemt het initiatief om een speciale werkgroep hierrond samen te stellen. In de werkgroep zit een delegatie van de (kleuter)leerkrachten en Annelien en Sam van de ouderraad.

speelplaats-kleuters-eikenlaar-school-reet-toren-met-glijbaan

Doel van de speelplaats voor de kleuters

In de werkgroep is het al vrij snel duidelijk wat het uiteindelijke doel van de speelplaats voor de kleuters moet zijn: veiligheid en duurzaamheid.

speelplaats-kleuters-eikenlaar-school-reet-tafeltje

Om meer veiligheid te bieden aan de kleuters beslist de werkgroep om veilige materialen te gebruiken, maar ook om de kleuters op een aparte fendi 186 fashion sunglasses plaats te laten spelen. Op hun speelplaats. Daarom wordt er gekozen voor de ruimte achter de school, vlak aan de Eikenstraat. Het vroegere kippenhok en de groentetuin van Groep 2 moeten hier jammer genoeg door verdwijnen.

Ook in de keuze voor de materialen wordt er gekozen voor duurzaamheid. Materiaal dat voor een lange periode goed blijft en op een duurzame manier gefabriceerd is. Er wordt geopteerd om veel hout te gebruiken en een rubberen gietvloer zodat de kleuters zich niet meteen pijn doen als ze vallen tijdens het spelen.

Kleuters mogen overal spelen

In één van de talloze vergaderingen beslist de werkgroep om de kleuters effectief hun eigen speelplaats te hebben. Dit betekent dat de leerlingen van de lagere school niet op de speelplaats van de kleuters mogen. Terwijl omgekeerd dit wel het geval is. De kleuters hebben zo meteen een zeer grote speelplaats ter beschikking.

Welke speeltuigen vind je allemaal terug op de speelplaats?

Op de speelplaats zal je een toren met een glijbaan terugvinden. Tegen de gevel van de school is er een keuken waar de jongste keukenprinsessen en -prinsen hun eerste gerechtjes kunnen breien.

Onder de noodtrap is er nog een gezellig speelhuisje waar de kleuters in kunnen vertoeven.

speelplaats-kleuters-eikenlaar-school-reet-speelhuisje

Voor de creatievelingen zijn er speelblokken zodat ze naar hartenlust kunnen bouwen wat ze willen.

Uiteraard mag ook een zandbak niet ontbreken op de speelplaats.

Het absolute pronkstuk van de speelplaats is wel echt de rubberen gietvloer. Een kindvriendelijk verhard stukje waar de kleuters kunnen rennen, springen, tuimelen, …

speelplaats-kleuters-eikenlaar-school-reet-rubberen-gietvloer-pronkstuk

Hoeveel heeft de speelplaats uiteindelijk gekost?

Verbouwen kost centjes… dat weet iedereen. Ook de aanleg van deze speelplaats kost centjes. Binnen de werkgroep doet men zijn uiterste best om een goed evenwicht te zoeken.

Uiteindelijk kost de speelplaats 10.000 EUR. Met zo’n 6.000 EUR is de rubberen gietvloer de grootste slokop in het budget, maar dat hebben we ervoor over.

Dit geld is de afgelopen jaren bij elkaar gespaard door de ouderraad, maar ook door jullie. Vanuit de ouderraad willen we dan ook iedereen bedanken die de afgelopen jaren gedronken heeft op de streekbierenavond, zijn guilty pleasure heeft besteld tijdens de wafelverkoop, gedronken heeft in het theatercafé tijdens de muzische week, genoten heeft van een cocktail op het schoolfestival,…

In het bijzonder willen we zeker één grote mijnheer bedanken, meester Luc!

Meester Luc, bedankt!

Meester Luc is veertig jaar lang de meester van één van de twee 2de leerjaren geweest. Hij is vanaf schooljaar 2022-2023 met pensioen. Bekijk hier nog het artikel dat in het regionale nieuws gepubliceerd is.

Meester Luc knutselde eigenhandig bijna alle speeltuigen in elkaar. Meestal zonder enige hulp, want hij doet dit liever op zijn eentje. Hij geniet ervan om dit voor de school te kunnen doen. Wat een prachtwerk is het uiteindelijk geworden. Een echte “bloemekee” na een fantastische carrière op de Basisschool Eikenlaar in Reet.

Meester Luc, bedankt!