Jouw mening als ouder telt!

Vorig jaar hebben we een enquête gehouden onder de ouders over de activiteiten van de Ouderraad en wat jij als ouder graag wilt.

De resultaten zijn al even gekend en nu is de moment gekomen om je op de hoogte te brengen.

Bijna 300 reacties, méér dan ooit succesvol

Vooraleer we de resultaten meedelen, willen we je bedanken om deel te nemen. Bijna 300 ouders hebben deelgenomen en hebben de enquête (wat vroegen we ook alweer?) ingevuld.

Dit is een enorme respons, zeker als je weet dat we met ongeveer 400 kleutertjes en leerlingen zitten op onze school. Met andere woorden een respons van méér dan 70%.

Tijd dus om naar jou te luisteren. Tijd voor actie!

Met of zonder kinderen

Eén van de vragen was of je een acitiviteit van de Ouderraad liever met of zonder kinderen wou.

Maar liefst 95 reacties willen een activiteit mét kinderen. Dat is méér dan 1 op 3 ouders die dus een activiteit met de kinderen willen.

En bij voorkeur willen jullie dit ook nog in een weekend-dag. Liefst overdag. Maar ook velen zeggen dat het wel op een avond mag.

Het weekend is wel te verwachten, want in de week zijn er hobby’s en werk. De usual rat-race.

Bestaande activiteiten

Tot vorig jaar organiseren we vanuit de Ouderraad enkele evenementen.

  • Wafelverkoop
  • Streekbierenavond
  • Oog voor Lekkers
  • Theatercafé

Wafelverkoop

Ieder jaar in oktober organiseren we een wafelverkoop. Deze actie is enorm populair bij iedereen. Het is het ideale moment om eens een guilty pleasure te kopen én tegelijk om de school te steunen. Met de opbrengst ervan kunnen wij vanuit de Ouderraad vele leuke zaken realiseren voor de kinderen.

Voor een meerderheid onder de ouders was en is dit dus ook een blijver. Dit jaar worden de wafels verdeeld op 25 oktober. Bestel dus tijdig jouw lekkernij!

Streekbierenavond

Deze avond organniseren we normaal gezien redelijk vroeg op het jaar. De bedoeling is om in een lekkere cosy sfeer vrienden en familie mee te brengen én om kennis te maken met andere ouders. Dit alles op een ongedwongen manier.

De eerste editie organiseerden we vlak voor Corona. Voor een eerste editie was het meteen een succes met optreden van Urban Vibe.

Jammer genoeg kwam toen Corona waardoor dit nieuwe event opgeschort werd. Op de tweede editie was er een mindere opkomst. Vanuit de enquête stellen we vast dat er méér dan de helft van de meningen er niet bij kom zijn maar dat ook 1 op 3 ouders er geen absolute fan van is.

We durven dus ook harde beslissingen te nemen en dit event voorlopig niet meer te organiseren. Daarom hebben we besloten om dit jaar het over een andere boeg te gooien met een Foute Fuif.

Oog voor Lekkers

Vanuit de Ouderraad vinden we het belangrijk dat ieder kind kan kennis maken met groenten en fruit. Nieuwe smaken. Vertrouwde geuren. Het is nog altijd schrijnend dat sommige kinderen geen fruit kunnen kopen en daardoor dus ook heel wat kansen missen in hun latere leven.

De Ouderraad financiert dan ook 10 weken groenten en fruit om de kinderen kennis te laten maken met een gezonde snack.

Dit jaar kunnen we alle hulp gebruiken om de groenten en fruit voor te bereiden voor de bedeling in de klassen. Voel jij je geroepen om ons bij dit project te helpen? Stuur dan zeker een mail voor meer info.

Theatercafé

Meestal in de maand maart hebben de derde en de vierde leerjaren een week waarbij ze werken rond woord, expressie, dans, toneel en zang. Deze muzische week wordt afgesloten met een optreden waarbij vrienden en familie welkom zijn.

Als Ouderraad voorzien we de aanwezige ouders van een natje en een hapje.

Vanuit de enquête blijkt duidelijk dat de meerderheid er niet bij kon zijn. Logisch, want het is slechts voor een beperkt aantal personen.

De voorstellen

Velen hebben meegedaan aan de poll en hebben ook constructieve en originele voorstellen geformuleerd.

We lijsten hier enkele ideeën voor je op:

  • schoolfuif (overdag voor de kinderen, ’s avonds voor de ouders
  • wandeltochten
  • zomerbar eind juni
  • quiz
  • het is goed zoals het is
  • ontbijt

En zo is de lijst nog héél lang met boordevol nieuwe ideeën waarmee we aan de slag kunnen gaan. Maar we kunnen niet alles tegelijk doen en we willen ook de dingen goed doen.

Omdat de meeste reacties aangeven dat een fuif op de school een knallend en overweldigend event zou zijn, kiezen we dit jaar om een Fout, Fouter, Foutst Fuif te gaan. Deze fuif is er voor alle leeftijden. Wordt georganiseerd in het weekend. Is er voor de kleuters, de leerlingen van de lagere school en gaat natuurlijk helemaal fout wanneer de ouders “losgehen” op de foute muziek van de jaren ’80, ’90 of ’00. Ben je nog niet ingeschreven, dan moet je dit zeker nu doen. Omwille van veiligheidsredenen zijn de plaatsen beperkt en we verwachten wel wat volk. Klik hier om je in te schrijven.